Hlavní obsah

Hvězda ženské čtvrtky Richardsová se nenominovala na MS

INDIANAPOLIS

Americká čtvrtkařka Sanya Richardsová našla poprvé po 18 závodech přemožitelku a na domácím šampionátu v Indidanapolisu ji to navíc stálo místo v týmu pro MS v Ósace. Richardsová neprohrála od zisku stříbrné medaile na MS 2005, vloni byla jedním ze tří neporažených šampiónů Zlaté ligy a ještě v pátečním semifinále zaběhla nové světové maximum tohoto roku.

Článek

Finále jí ale vůbec nevyšlo, doběhla až čtvrtá a vzhledem k přísným nominačním kritériím amerického svazu bude v Ósace na startu chybět.

Domácí šampiónku z předchozích dvou let vystřídala na trůnu Dee Dee Trotterová v životním čase 49,64 sekundy, který je zároveň novým letošním maximem. Pod to předchozí se dostala i stříbrná Natasha Hastingsová, Richardsová absolutně nezvládla poslední stovku a nechala se předběhnout ještě Mary Winebergovou.

"Přestala jsem myslet. Už jsem se viděla v týmu a nebojovala o to třetí místo. Jsem strašně zklamaná, ale pořád mám ještě v záloze dvoustovku," uvedla Richardsová, nejlepší atletka světa roku 2006 podle IAAF, jejíž přípravu na jaře ovlivnilo dlouhodobější chřipkové onemocnění.

Po odstoupení Claye vyhrál desetiboj Pappas

Vicemistr světa James Carter zaběhl suverénně nejrychlejší čtvrtku s překážkami v tomto roce. Jako první se dostal pod hranici 48 sekund časem 47,72, mezi poraženými a bez nároku na start na MS zůstal Micheal Tinsley, který se ještě v pátek vyhoupl do čela světových tabulek.

Po odstoupení mistra světa Bryana Claye získal desetibojařský titul světový šampion z roku 2003 Tom Pappas. Výkonem 8352 bodů ovládl domácí mistrovství už popáté. Při absenci mistra světa Jeremyho Warinera si to o čtvrtkařský titul rozdali Angelo Taylor a LaShawn Merritt a časem 44,05 byl o pouhou setinu v cíli dřív první jmenovaný.

Ženská překážkářská stovka se bude muset v Ósace obejít bez olympijské vítězky Joanny Hayesové, jež kvůli křeči ve stehně nedokončila semifinále. Titul získala Ginnie Powellová časem 12,63 před mistryní světa Michelle Perryovou.

Reklama