Hlavní obsah

Tyčkařka Isinbajevová se v Ostravě šetřit nebude

Znavená cestováním, ale s příslibem co nejlepšího výkonu dorazila dnes do Ostravy hlavní atrakce středečního mítinku Zlatá tretra Jelena Isinbajevová. Fenomenální ruská tyčkařka, která už dvaadvacetkrát vylepšila světový rekord, si na severu Moravy odbude druhý závod v sezóně pod otevřeným nebem.

Článek

Premiéru měla v Oslu na mítinku Zlaté ligy, tam přeskočila laťku ve výšce 483 centimetrů. "V Oslu to byl docela dobrý závod. Těším se i na Ostravu, doufám, že tady na to navážu a taky předvedu kvalitní výkon. Určitě se nebudu na nic šetřit," řekla novinářům Isinbajevová na letišti v Mošnově.

Pětadvacetiletá sympatická atletka láme rekordy takřka na počkání. Zlatá tretra ji zastihne teprve v úvodu sezóny, ale podle Isinbajevové nic není nemožné. Její současný světový rekord má hodnotu 501 centimetrů. "Do každého závodu jdu s tím, že chci skočit co nejvýš a překonat světový rekord. I v Ostravě ze sebe vydám všechno a uvidíme, na jaký výkon to bude stačit," uvedla Isinbajevová.

Olympijská vítězka z Atén, mistryně světa i držitelka aktuálních rekordů venku i v hale dorazila do dějiště Zlaté tretry po trase Řím - Praha - Ostrava. Přijela z tréninkového kempu v Itálii, kde ladí formu na hlavní události sezóny. "Teď jsem trochu unavená, letadlem moc ráda necestuju. Ale zítra už budu svěží a při síle. Cítím, že mám formu," prohlásila. Její disciplína začne ve středu v 19:00.

Reklama