Hlavní obsah

Špotáková fandila psovi, pak házela pro fotografy

TŘINEC

Dvakrát mohla slavit v sobotu Barbora Špotáková. V den svých 26. narozenin si totiž zajistila svůj čtvrtý titul republikové šampiónky. A byl to pro ni zvláštní narozeninový den.

Článek

V Třinci měla vydatnou podporu, z Opavy pochází její maminka, dorazilo i příbuzenstvo od jejího přítele Lukáše. „Fandili,“ pochvalovala si oštěpařka. Ona jim přízeň oplatila už dopoledne, tedy lépe řečeno bratrancovu psovi. „Oni mají borderteriérku, šampiónku,“ líčila Špotáková. „A zrovna naproti stadiónu byly závody psí agility, tak jsem šla povzbuzovat. Bylo to super, viděla jsem takový závod poprvé. Ale nakonec nevyhrála,“ usmívala se.

Jenže závody psů probíhaly za podobného zájmu jako odpolední boj oštěpařek o mistrovské tituly. Zatímco diváci se soustředili před tribunou na tyčkařky a trojskokany, jedna z největších českých medailových nadějí pro mistrovství světa v Ósace nenápadně odházela své pokusy. „Přišlo mi to spíš jak veřejné závody než mistrovství republiky. Asi to bylo i tím, že se házelo po Zlaté tretře a to byl strašný kontrast,“ přiznávala Špotáková.

Na festival nemohla

Při neúčasti Brejchové jí stačil k titulu jediný pokus. Přesto přidala další – kvůli fotografům! „Požádali mě, jestli bych nemohla hodit ještě jednou a usmát se, protože mě nestihli vyfotit. Tak jsem říkala, že to není problém,“ vykládala dobře naložená česká rekordmanka.

Po závodě ani netušila, kolik vlastně hodila. „Bylo to 58 metrů a něco. Já si centimetry nikdy nepamatuju. A ona tam ani zpočátku nebyla tabule s ukazatelem,“ krčila rameny. Po vítězném závodě už mohla přemýšlet o narozeninovo-mistrovské oslavě. „Možná koupím nějakou flašku masérovi, ale nic velkého to nebude, spíš symbolicky,“ tvrdila. Ani festival Noc plná hvězd probíhající v Třinci nedaleko od dějiště šampionátu ji nezlákal. „Ale to víte, že bych ráda šla,“ přiznávala.

„Jenže už v pondělí startuju na mítinku Super Grand prix v Aténách,“ vysvětlovala. Přitom například jednu z hvězd sobotního programu festivalu, slovenské No Name, by slyšela ráda. „Budu mít volno v době, kdy bude Rock for People, ale asi spíš budu odpočívat, vyrazím někam na Slapy,“ přemítala. Studentka české zemědělské univerzity navíc část volna od tréninku musí věnovat i škole. „Zrovna v týdnu jsem měla dělat jednu zkoušku, ale nebyl čas. Trochu tím proplouvám,“ přiznala s provinilým výrazem.

Reklama

Související témata: