Hlavní obsah

Dálkařce Ščerbové unikl evropský titul o centimetr

DEBRECÍN

Už čtvrtou stříbrnou medaili pro českou výpravu vybojovala dálkařka Denisa Ščerbová na mistrovství Evropy atletů do 22 let v maďarském Debrecínu. Někdejší juniorská světová šampionka skončila skvělých 680 centimetrů a prohrála boj o titul o jediný centimetr s Ruskou Annou Nazarovovou.

Článek

"To nevadí. Věřím, že si ho zase někde jinde vyberu k dobru," uvedla Ščerbová pro stránky Českého atletického svazu. Její nejlepší výkon v soutěži ze třetí série znehodnotil vítr, který o jedinou desetinu sekundy přesáhl povolenou hranici a připravil ostravskou závodnici o možnost výrazně si vylepšit tři roky starý osobní rekord 668 cm.

"Jsem ráda za medaili, byl to silný závod. Dokázala jsem si, že na to mám. Nyní se budu připravovat na mistrovství světa v Ósace," řekla Ščerbová.

Čtvrtá místa obsadily dnes obě mužské štafety. Sprinteři Libor Žilka, Jan Schiller, Vojtěch Šulc a Ondřej Benda doběhli o 39 setin za třetími Finy, čtveřice čtyřstovkařů Marek Hrubý, Pavel Jirán, Teodor, Jareš a Petr Klofáč přišla o medaili o 46 setin.

Mladí čeští atleti získali v Debrecínu celkem šest medailí, vedle čtyři stříbrných také dva bronzy. Úspěšnější byla česká výprava jen na prvním ročníku šampionátu do 22 let před deseti lety ve finském Turku, kde nasbírala ještě o jeden cenný kov více.

Reklama