Hlavní obsah

Oštěpař Guzdek hodil limit na MS a vytlačil z týmu Syrovátka

Oštěpař Miroslav Guzdek vystřídal v prozatímní nominaci na atletické mistrovství světa Jana Syrovátka. Sedmý muž z MS v Paříži v roce 2003 splnil totiž v úterý na mítinku v Opavě mírnější kritérium výkonem 78,32 metru a těsně přehodil svěřence Jana Železného. Ten má rovněž limit B, s nímž však může na šampionát pouze jeden atlet. Guzdek jej v Opavě předčil o 15 centimetrů.

Článek

Guzdek předvedl nejlepší výkon závodu hned v první sérii, po třetím pokusu závod ukončil. "Mám za sebou dvě operace a ruka po nich není úplně v pořádku," řekl serveru atletického svazu závodník AK Kroměříž. "Po splnění limitu jsem se rozhodl šetřit, i když vím, že jistotu nominace ještě nemám a někdo mě může ještě přehodit," uvedl dvaatřicetiletý oštěpař. Syrovátko hodil 78,17 metru v květnu na mítinku v Dauhá a může svého soka v boji o letenku překonat do 13. srpna, kdy bude nominace uzavřena.

"Po mistrovství republiky jsem se cíleně připravoval na tři čtyři závody, Opava z nich byla třetí. Věřil jsem, že by se to mohlo povést. Je to zhodnocení mé dřiny a všeho, co jsem sportu obětoval," uvedl Guzdek, který po operaci loktu v současnosti kombinuje trénink a závody se zaměstnáním u cizinecké policie. Zvažuje ještě účast na sobotní Velké ceně Tábora. "Když pojedu do Ósaky, chci tam hodit přes 80," dodal.

Reklama