Hlavní obsah

Šebrle: Příprava na MS byla fantastická

PRAHA

Pozitivně naladěný český desetibojař Roman Šebrle má hlavní přípravu na mistrovství světa v japonské Ósace úspěšně za sebou a v Sukumě, kde bude mít před šampionátem přípravný tábor, bude formu už jen vylepšovat. „ Mám tam 18. srpna v plánu jeden závod, půjde už jen o konečné dolaďovaní,“ řekl na páteční tiskové konferenci k nejbližší přípravě Šebrle.

Článek

Český atlet se o poslední přípravě, která se uskutečnila nejprve ve Vysokých Tatrách a později v Nymburce, vyjadřoval v optimistickém duchu a užíval výrazy, jako výborná a fantastická. „Hlavní důraz se kladl na čtrnáct dní v Nymburce. Jsem naprosto spokojený, zdravotně jsem na sto procent v pořádku, nemám žádné problémy,“ pokračoval v dobrém duchu atlet.

Český desetibojař musí počítat se silnou konkurencí. Ať už jde o jeho tradičního rivala Bryana Claye z USA nebo Andreje Kraučanka z Běloruska, který českého atleta nechal na posledním mítinku v Götzisu za sebou na druhém místě, a sám překvapivě vyhrál. “O ostatní jsem se nezajímal. Jde mi o to, jak se dokážu na mistrovství připravit já sám. Když budu z vlastních výkonů v přípravě spokojený, což v tuto chvíli jsem, ostatní mě zajímat nemusejí,“ dodal Šebrle s tím, že se čeští fanoušci mají na co těšit.

8900 bodů bude určitě stačit

O tom, kolik by rád získal na mistrovství bodů, tentokrát raději nemuvil. Přesto některá čísla z jeho úst padla. „ 8900 bodů bude stoprocentně stačit na zlato, možná 8800. Je také ovšem možné, že se k této hranici přiblíží i první čtyři závodníci,“ zauvažoval desetibojař.

Japonsko je od naší země velmi vzdálená a je nutná patřičná aklimatizace. “To je právě důvod, proč se tam chystám už tři týdny před mistrovstvím. Chci si tam ještě dvakrát zazávodit, zvyknout si a doladit formu,“ řekl Šebrle.

Nejedná se ovšem o první zkušenost se závoděním v Japonsku. “Už jsem tam závodil v roce 99 a musím říct, že na to vzpomínám velmi rád, protože jsem tam získal svou první medaili,“ doplnil desetibojař.

Naší výpravě věřím

Ovšem Roman Šebrle nebude jediným sportovcem, který v Japonsku bude hájit české barvy, a od kterého by se dal očekávat návrat s cenným kovem. “Naše výprava je velmi zajímavá, a myslím si, že by mohla být také úspěšná,“ řekl český úspěšný atlet.

Na závěr se nezapomněl zmínit o své nové internetové stránce, kde budou moci jeho fandové sledovat poslední čerstvé informace. “Půjde vlastně o takový první kontakt s fanoušky, budeme se snažit ji co nejvíce aktualizovat a já sám na to dohlédnu,“ dodal Šebrle a nastínil, že atletika nebude to jediné, čím se v Japonsku bude bavit.

Reklama

Související témata: