Hlavní obsah

Cechlová: Disky bych nedala, i kdybych dopadla špatně

Na blížícím se mistrovství světa v japonské Ósace bude diskařka Věra Cechlová českým medailovým želízkem v ohni. Potvrdila to i v neděli v Bochumi, kde svůj start proměnila ve vítězství. "Moc mi to ale neukázalo, neměla jsem tam ty správné konkurentky," nelátá hlavou v oblacích česká diskařka, která bude v Ósace obhajovat bronz.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Diskařka Věra Cechlová by měla patřit mezi medailové naděje české výpravy na mistrovství světa v Ósace.

Článek

Poslední start před atletickým mistrovstvím světa jste v neděli v Bochumi proměnila ve vítězství. Je to důkaz formy?

My jsme tam čekali asi dvě a půl hodiny na první hod, takže tím to bylo trochu zkreslené. Neměla jsem tam ty správné konkurentky, takže mi to moc neukázalo.

Právě, na rozdíl od většiny špičkových německých atletů nestartovala v Bochumi německá hvězda Franka Dietzschová. Víte proč?

Na Eurosportu prý říkali, že má nějaké lehčí zranění, ale nic víc nevím. Ani se v tom nepitvám, nemůžu spoléhat na to, jestli mi jedna soupeřka onemocní nebo ne.

Připomíná vám okolí, že obhajujete bronz z mistrovství světa?

Mně je jedno, co říkají lidi, ať už v atletice nebo v osobním životě. Já si chci zazávodit, protože mám atletiku ráda a neletím tak dlouhou cestu, abych se nesnažila. Chci si to tam užít, až dozávodím, podívám se na ostatní, budu fandit.

Ve Finsku to byla deštivá soutěž, teď se naopak čeká vlhkost a velké vedro.

To mi vyhovuje! My jezdíme i na dovolenou tam, kde je vlhkost a vedro. Na podzim jsme byli na Kubě a paráda. Těším se konečně na teplo, protože v Praze teď moc hezky nebylo.

V Helsinkách vám možná přinesly štěstí i barevné stužky ve vlasech, co chystáte letos?

Teď přijde asi změna. Říkala jsem si, že už je lepší se soustředit na závodění než na blbosti, I když... U nás je jeden salón, kde mají umělé vlasy a měli i červeno-modro-bílé, tak jsem o tom přemýšlela, ale pak jsem to zavrhla. Už jsem dospělejší.

Projevuje se to i při závodech?

Přece jen, když člověk jede na závody, říká si, že je daleko, bez rodiny... Je to asi rok od roku těžší, pociťuju, že manžel už by chtěl děti. Ale já si pořád říkám, že ještě rok a další rok bych chtěla pokračovat. Tyhle debaty u nás probíhají.

Ale olympiáda v Pekingu je hodně lákavá.

Tam chci určitě. Pro mě je lákavý i Berlín v roce 2009 a pak asi bych se rodině nebránila.

Na mistrovství Evropy do Göteborgu přiletěl na závod i váš manžel. Do Ósaky se nechystá?

Pro něj by to nebyla dovolená, to jsem viděla v Göteborgu. Vidí, že manželka chodí na tréninky a na závody... Radši jsme zvolili po sezóně dovolenou.

Kam pojedete?

Chtěli bychom do Mexika, bude záležet, jak dlouho dostane manžel dovolenou.

Střední Amerika vás tedy láká?

Byli jsme i v Dominikánské republice, ta nás nadchla. Chtěli jsme i do Thajska, ale tam v tomhle období strašně prší, takže až skončím s kariérou. Manžel chce zase pořád na Srí Lanku, ale od doby, co mi kamarád vyprávěl, jak honili po pokoji anakondu, se mi tam nechce, protože se hadů bojím.

Když takhle ráda cestujete, určitě budete chtít vidět i kus Japonska.

Když bude čas, po závodech chci ochutnat saké. Chtěla jsem ho přivézt i domů, ale vzhledem k tomu, že moje bagáž má 36 kilo, nevím, jestli něco povezu ještě zpátky. Asi tam budu muset něco nechat, další věci jako šampóny spotřebuju.

Disky byste tam také nechala?

To ne. I kdybych dopadla špatně, ty bych nedala.

Reklama