Hlavní obsah

SPECIÁL: mistrovství světa v atletice Ósaka 2007

Třináctého srpna 2001 pověsili v kanadském Edmontonu oštěpaři Janu Železnému na krk zlatou medaili. Bylo to naposledy, kdy se na světovém šampionátu v atletice hrála česká hymna. Zazní v Ósace? Od soboty se v Japonsku začne bojovat o světové tituly a alespoň jeden by chtěla uzmout i česká výprava, nejvíce si na něj brousí zuby Roman Šebrle a Barbora Špotáková. Před začátkem šampionátu připravila redakce Sport.cz a deník Právo vše důležité o MS.

Článek

Šebrle odlétal do Japonska skvěle naladěn a nadšen ze své formy. Po týdnu pobytu ale musel svůj optimismus krotit. „Jsem o dvě třídy níž než v přípravě,“ kroutil hlavou světový rekordman, jenž poslední dny před startem šampionátu tráví ve městě Sukumi. Jeho očekávaný duel s Američanem Clayem je ale na programu až na konci šampionátu.

Mistrovství světa v atletice na Sport.cz:
Největší favorité šampionátu

Špotákové náleží ve světových tabulkách druhé místo za letos dominantní Němkou Obergföllovou. „Ale když se dostane pod stres, je to na ní znát,“ upozorňovala ještě před odletem loňské vicemistryně Evropy. Bez šancí na zlato není ani diskařka Věra Cechlová.

Celkem by se mělo představit 22 českých reprezentantů, ale start trojnásobného mistra světa Tomáše Dvořáka je kvůli zranění paty velmi vážně ohrožen. Včera podstoupil vyšetření na ultrazvuku a po třídenním absolutním klidu se o jeho účasti v desetiboji rozhodne.

Mistrovství světa v atletice na Sport.cz:
Nominace české reprezentace

Japonsko zatím vrcholnou atletikou příliš nežije. Ve městě sice visí billboardy lákající do hlediště stadiónu Nagai, prodáno ale bylo zatím bylo jen něco málo přes polovinu vstupenek.

Mistrovství světa v atletice na Sport.cz:
Přehledný program šampionátu

Reklama