Hlavní obsah

Hororový pád steeplaře Weidlingera na MS se obešel bez následků

Bez vážnějšího zranění skončil hororový pád Günthera Weidlingera při rozběhu na 3000 metrů překážek na MS v Ósace. Rakouský reprezentant zakopl, obličejem spadl přímo na jednu z překážek, o níž si prokousl dolní ret a narazil čelist. Lékaři v nemocnici, kam byl omráčený Weidlinger převezen na vyšetření, žádná další zranění nezjistili a ránu mu sešili. Atleta si ale v nemocnici ponechají přes noc na pozorování.

Článek

Weidlinger zůstal po pádu přes překážku ležet na dráze se zkrvaveným obličejem, ostatní běžci jej museli při dalším okruhu oběhnout. Zdravotníci se obávali otřesu mozku a dalších zranění, proto jej převezli do nemocnice. Vyšetření vyloučila také poranění krční páteře a mozku.

"V prvním momentu byl při polovičním vědomí, ale do úplného bezvědomí neupadl," prohlásil šéf lékařské komise IAAF Juan Manuel Alonso. "Nejprve jsme měli strach, ale nakonec se ukázalo, že zranění nejsou vážná. Díky Bohu," prohlásil.

Weidlingera provází smůla v celé kariéře

Devětadvacetiletý Weidlinger se rychle probral ze šoku a s lékaři komunikuje. "Atlet si zranil spodní ret a čelist, rány mu lékaři sešili," prohlásil rakouský lékař Andreas Kröner. "Už se mu daří dobře, je při plném vědomí a mluví. Nemá žádné zranění na hlavě má i všechny zuby," doplnil.

Weidlingera, devátého muže z MS 1999 a osmého z olympiády 2000, provází smůla v celé jeho kariéře. Pád měl už v rozběhu na ME 1998 v Budapešti, kde si natrhl sval, v roce 2001 si při mítinku v Norimberku utrhl při dopadu do vodního příkopu achillovku. Ve finále ME 2002 v Mnichově si natrhl kvadriceps na levém stehně, spadl i při "hladkém" závodě na halovém MS 2003 v Birminghamu, kde si poranil rameno, a na zemi skončil i v rozběhu při pařížském MS 2003.

Reklama

Související témata: