Hlavní obsah

Za rok ho dostanu, slibuje Powell odvetu

ÓSAKA/PRAHA

Nejlepší čas, jaký kdy člověk v regulérních podmínkách na stovce předvedl, patří jemu. Výkon 9,77 s mu naměřili dokonce už třikrát. Přesto má Asafa Powell na duši splín - na velkých akcích se mu nedaří.

Článek

Během sezóny může překonávat světové rekordy, běhat neustále pod deset sekund, ale když přijede na velkou akci, pohoří. „Dělal jsem chyby,“ zklamaně přiznával po doběhu ósacké stovky. „Měl to být můj závod, protože jsem byl ve skvělé formě, ale ty chyby...“ opakoval.

Slova o velké formě nejsou velkohubými prohlášeními, v předchozích kolech vypadal neskutečně uvolněně, doklusával v časech těsně nad deset sekund, zatímco Gay alespoň opticky musel na postupy vydat více sil. Ale ve finále bylo vše jinak. Jako by Powell selhal psychicky.

Během celého šampionátu byl uzavřený, příliš se nevybavoval s novináři, soustředil se jen na sebe. Pravý opak rozšafně působícího Gaye. Jejich první vzájemný souboj sezóny byl i válkou nervů. Gay je měl pevnější, svého soka poprvé v životě porazil. „Za rok ho ale dostanu,“ vyhlížel Powell olympijský Peking.

Bude atletický svět opravdu čekat celý rok na další souboj dvou sprinterských hvězd? „Rád bych se s Asafou utkal na některém mítinku ještě letos,“ vyzval na dálku svého soka Gay. Třeba na curyšské Weltklasse by se určitě nebránili. To už ale bude v rukou manažerů.

Reklama

Související témata: