Hlavní obsah

Hvězdami finále extraligy budou Špotáková, Šebrle i Otteyová

SUŠICE

Tři mistři světa, oštěpařka Barbora Špotáková, desetibojař Roman Šebrle a legendární sprinterka Marlene Otteyová závodící za Slovinsko, jsou hlavními taháky sobotního finále extraligy družstev mužů a žen v atletice v Sušici. Favority jsou muži Dukly Praha, v ženách se zřejmě rozhodne mezi USK Praha a Olympem Brno.

Článek

Účast na vrcholné domácí týmové soutěži si v základní části vybojovalo šest klubů v obou kategoriích. Vítěz základní části má 6 bodů, stejně bude ohodnoceno i finále a mistry republiky určí bodový součet. V případě rovnosti rozhodne o pořadí lepší umístění ve finále. Každé družstvo může přihlásit dva závodníky do disciplíny, boduje prvních osm atletů.

Obhájcům titulu z Dukly Praha, která bude útočit na jubilejní padesátý titul, budou sekundovat atleti Slavie Praha posílení o hostující členy USK Praha. V jednapadesátileté historii soutěže dokázal porazit Duklu už pouze další pražský oddíl Olymp Praha.

"Nic než výhru nebereme," řekl serveru www.atletika.cz vedoucí týmu Dukly Radomil Skoumal. Šebrle nastoupí do hodu diskem a běhu na 110 metrů překážek. Barvy Dukly budou hájit také další reprezentanti z MS v Ósace výškař Svatoslav Ton, koulař Petr Stehlík či tyčkař Michal Balner.

Baďurová bude chybět

Souboj žen by měl být vyrovnanější, obhájkyně titulu z USK Praha budou na Olymp Brno útočit z druhé pozice po základní části. Chybět bude týmu ze Strahovat jen vicemistryně světa ve skoku o tyči Kateřina Baďurová, která skáče dnes na Zlaté lize v Curychu.

Vedle Špotákové budou na startu i finalistka MS ve skoku vysokém Barbora Laláková a překážkářka Zuzana Hejnová, semifinalistka z Ósaky. "Budeme rádi i za medaili," prohlásil Josef Sečkář z Olympu Brno a dal tak najevo, že jen na titul nemyslí. Hvězdou jeho týmu bude nestárnoucí Otteyová, která ve svých 47 letech nastoupí na stovce i do štafety.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články