Hlavní obsah

Šebrlemu půjde o statisíce

PRAHA

Poslední závod mistrovské sezóny a pak zasloužená dovolená. Desetibojařský světový šampión Roman Šebrle sice před víkendovým vícebojařským mítinkem v Talence přiznává, že motivace do tréninku se mu po triumfu v Ósace hledala těžko, pokud ale závod vyloženě nepokazí, bude o 30 000 dolarů (asi 585 tisíc korun) bohatší.

Článek

Právě taková je odměna za vítězství ve vícebojařské Grand prix, do níž se započítávají nejlepší tři desetiboje sezóny zařazené do seriálu.

Šebrle má součet výkonů z Ósaky a Götzisu 17 194 bodů, momentálně vedoucí překvapivý vicemistr světa z Maurice Smith z Jamajky má o necelých osm tisíc bodů více. Bělorusovi Kravčenkovi se započítává jen vítězství Götzisu, Američan Clay po zranění v Ósace už sezónu ukončil.

„Po mistrovství světa už jsem moc netrénoval, bohužel ani motivace v podobě Grand prix mě k tomu nepřinutila,“ přiznává Šebrle. „V mládí mě motivoval každý mítink, teď už vrhám všechny síly na vrchol sezóny,“ popisuje zanedlouho třiatřicetiletý atlet.

Šebrle by se na trůn měl vrátit po roční pauze, loni celý seriál vyhrál Kazach Karpov. Do Talence se nakonec po nepříliš vydařeném mistrovství světa rozhodl neodcestovat Josef Karas.

Reklama