Hlavní obsah

Ledecké a spol. zrušilo špatné počasí i druhý trénink v Rusku

Praha

Lyžařky včetně Ester Ledecké přišly i o druhý trénink na sobotní sjezd Světového poháru v Krasné Poljaně. V dějišti olympijských her z roku 2014 bylo opět na vině nepříznivé počasí, tentokrát hlavně špatná viditelnost.

Foto: Pier Marco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká si musí na svou šanci počkat

Článek

První trénink se měl jet ve středu, ale vzhledem k čerstvě napadlému sněhu a mlze byl po odkladu nakonec odvolán. Aby mohly lyžařky absolvovat sobotní sjezd, musí odjet alespoň páteční trénink. V neděli je v plánu super-G.

Ledecká má šanci bojovat o malý křišťálový glóbus za sjezd. Začátkem prosince vyhrála závod v Lake Louise a po pěti z devíti sjezdů jí patří třetí místo. Vede Švýcarka Corinne Suterová před americkou hvězdou Mikaelou Shiffrinovou, která ale závody v Rusku vynechá.

Trénovat dnes nemohli ani muži v Garmisch-Partenkirchenu, třebaže v Německu měli slunečno. Na svah je nepustila příliš měkká trať v některých pasážích sjezdovky Kandahar. Pořadatelé nestačili přes intenzivní práci dostatečně upravit čerstvě napadaný sníh. V noci se pro změnu naopak očekává vytrvalý déšť.

V Ga-Pa je sjezd na programu v sobotu, v neděli má přijít na řadu obří slalom. O týden později budou v Garmish-Partenkirchenu závodit sjezdařky.

Reklama

Související témata: