Hlavní obsah

Rogge: Medaile Jonesové dostanou pouze "čisté" atletky

LONDÝN

Medaile ze Sydney 2000 vrácené dopingovou hříšnicí Marion Jonesovou nedostanou automaticky všechny atletky, které byly ve výsledcích za ní. Ve středu to uvedl předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge s tím, že závodnice musejí být "stoprocentně čisté".

Článek

I když Rogge nebyl konkrétní, šlo podle všeho o reakci na fakt, že by zlato z prestižního běhu na 100 metrů mělo připadnout dosud stříbrné Ekaterini Thanuová. Řecká sprinterka se totiž s kolegou Kostasem Kenterisem postarala o dopingový skandál na další olympiádě v Aténách 2004.

"Rozhodně nepůjde o automatické předání medaile. Ve výsledcích se posunou pouze ti, u kterých máme jistotu, že jsou úplně čistí," uvedl ve středu Rogge během telekonference s novináři. MOV může nechat zpětně zkontrolovat dnešními metodami vzorky všech nejlepších atletek ze Sydney, protože ty se uchovávají osm let.

Někdejší ikona světové atletiky Jonesová se před měsícem přiznala k tomu, že v období kolem sydneyské olympiády dopovala. V Austrálii se stala první atletkou, která získala na jedněch hrách pět medailí, když triumfovala na stovce, dvoustovce a dlouhé štafetě a bronz brala ze štafety 4x100 m a skoku do dálky.

Bezprostředně po svém dopingovém přiznání všechny medaile vrátila a MOV musí rozhodnout, komu je předá.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články