Hlavní obsah

Atleti se svlékli, chtějí na soustředění

PRAHA

Úplně jinak než na stadiónu se rozhodla prezentovat pětice atletů pražského Olympu. Bez dresů i ostatních kousků oblečení pózují na kalendáři ATLETI 2008, který právě přichází do distribuce.

Článek
Fotogalerie

Josef Karas, Petr Svoboda, Libor Žilka, Martina Dostálová a Iveta Mazáčová. To je pětice statečných, která se do projektu pustila. „Nabízeli jsme to víc atletům, ale někteří si vzali čas na rozmyšlenou a nás tlačil čas,“ popisuje duchovní otec projektu a trenér Luděk Svoboda.

Inspiraci nabídli už atleti pražské Dukly, kteří před pěti lety rovněž nafotili odvážný kalendář. Hlavním důvodem, proč se v ateliéru bývalého koulaře Richarda Navary ale atleti Olympu nechali zvěčnit, je snaha vydělat si peníze na zahraniční soustředění před olympijskou sezónou.

Zatímco desetibojař Karas a sprinter Žilka už za sebou reklamní focení mají, ostatní byli před objektivem nováčci. „Také dalo fotografovi zabrat, než mě našteloval do nějaké polohy, abych byl koukatelný,“ smál se překážkář Petr Svoboda.

Dostálová byla zničená více než po závodě

I obě mladé sprinterky nad účastí při focení váhaly. „Bylo to dost náročné, fotilo se několik hodin v polohách, které nejsou úplně přirozené, byla jsem zničená víc než po závodě,“ usmívala se Dostálová, které na snímcích pózuje s Karasem.

„Také jsme Pepovi záviděli,“ shodli se Petr Svoboda se Žilkou, kteří jsou na stránkách kalendáře sólo. „Ale když fotily holky společně, tak jsem musel pryč, to už bych nevydržel. Taky si asi vystavím po celý rok srpen, kde jsou holky spolu, na sebe koukat nemusím,“ smál se účastník mistrovství světa v Ósace Karas. „Ale spolupráce s Ríšou Navarou byla tak uvolněná, že jsem se ani nestyděl,“ líčil. „Sprinteři a vícebojaři mají pro focení nejlepší postavy, něco na nich je,“ popisoval fotograf Navara.

Kalendář, s jehož vznikem pomáhal i bývalý olympijský vítěz v desetiboji Robert Změlík, je ve dvoutisícové edici k dostání přímo na Olympu i v několika pražských i mimopražských knihkupectvích.

Reklama