Hlavní obsah

Thanuová je odhodlána domáhat se medaile po Jonesové i soudně

Řecká sprinterka Ekaterini Thanuová je odhodlána bojovat i u soudu o zlatou olympijskou medaili ze Sydney, kterou po přiznání k dopingu vrátila původní americká vítězka Marion Jonesová. Thanuová by měla jako stříbrná žena ze stovky dodatečně získat nejcennější kov, ale Mezinárodní olympijský výbor s přerozdělením medailí zatím váhá; čeká, zda také Thanuová nepatřila mezi klienty kontroverzní laboratoře Balco, dodávající sportovcům zakázané látky.

Foto: www.nostos.gr

Řecká atletka Ekaterini Thanuová

Článek

"Jenže tento případ už byl oficiálně uzavřen jak ze strany řeckých vyšetřovatelů, tak ze strany atletické federace IAAF. Proto zvažujeme právní kroky v případě, že nebude zlatá medaile po Jonesové přidělena Thanuové, nebo pokud bude MOV nadále spojovat její jméno s laboratoří Balco," prohlásil v pátek právník řecké sprinterky Gregory Ioannidis.

Thanuová už má za sebou také dopingový škraloup, neboť nemohla dva roky závodit za vyhýbání se dopingovým zkouškám. Jednu takovou vědomě vynechala i těsně před olympiádou na domácí půdě v Aténách, což vyvolalo velký skandál.

Reklama