Hlavní obsah

Právníci Jonesové žádají pro atletku podmíněný trest

NEW YORK

Právníci bývalé atletické hvězdy Marion Jonesové požádali federálního soudce, aby jejich klientce místo trestu vězení udělil podmínku. Dvaatřicetileté Američance hrozí v její dopingové kauze a v případu zpronevěry jejího bývalého partnera Tima Montgomeryho až šest měsíců vězení.

Článek

Jonesová se v říjnu přiznala, že lhala o svém užívání steroidů. Zároveň přiznala, že věděla o zapletení Montgomeryho do kauzy s falšováním šeků. Právníci bývalé atletky ve svém zveřejněném memorandu žádají o shovívavost, neboť Jonesová už podle nich byla potrestána dost.

"Z hrdinky Ameriky klesla do pozice ostudy národa. Veřejné opovržení od těch, kteří ji kdysi zbožňovali, a její pád ze slávy byl už sám o sobě tvrdým trestem. Přišla o své zlaté medaile, své dosažené výsledky, majetek i postavení ve společnosti," uvedl tým právníků Jonesové. Verdikt by měl padnout 11. ledna.

Někdejší zářivá hvězda světové atletiky se loni na podzim přiznala, že v době olympijských her v Sydney 2000 dopovala. Následně přišla o všech pět medailí z australské olympiády, všechny její výsledky od září 2000 byly anulovány a atletická federace IAAF po ní požaduje vrácení prémií ve výši zhruba 700 000 dolarů. Jonesová nicméně už dříve ohlásila bankrot.

Reklama