Hlavní obsah

Moravskou výškařskou Tour obohatí i Nieto, Frosen a Martinez

BRNO

Dvoudílný seriál Moravské výškařské tour, který se uskuteční 19. ledna v Hustopečích a o dva dny později v Třinci, slibuje hned v úvodu halové sezony hvězdné obsazení i kvalitní výkony. Startovní listinu závodu mužů obohatili v tomto týdnu Američan Jamie Nieto, Fin Oskari Frosen a Mexičan Gerardo Martinez.

Článek

Také do soutěže žen přibyla kvalitní skokanka Mexičanka Romary Rifková s osobním maximem 197 cm, která vyhrála loni Panamerické hry. Na Moravu se po roce vrátí také Maďarka Dora Gyorffyová, jejíž osobní rekord je 200 cm a před šesti lety vybojovala na halovém ME stříbro. Premiéru v Moravské tour bude mít bývalá juniorská mistryně světa z roku 1999 Ruska Viktoria Kluginová (197 cm). Hlavní hvězdou v Hustopečích však bude chorvatská mistryně světa Blanka Vlašičová.

Na startu celé Tour se představí trojlístek nejlepších českých výškařů Jaroslav Bába, Tomáš Janků a Svatoslav Ton. Američan Nieto má osobní rekord 234 cm a na poslední olympiádě v Aténách skončil čtvrtý za Bábou. Fin Frosen je halovým rekordmanem své země s výkonem 231. Už dříve se pořadatelům přihlásil Švéd Linus Thörnblad, který už pod střechou přeskočil 238 cm a ve sbírce má bronz z předloňského halového MS v Moskvě i stříbro z loňského HME ve Valencii.

Reklama