Hlavní obsah

Šampiónka Vlašičová v Hustopečích a Třinci nakonec skákat nebude

BRNO

Ve čtvrtém ročníku Moravské výškařské tour bude nakonec chybět nejlepší výškařka současnosti Chorvatka Blanka Vlašičová. Úřadující mistryně světa z Ósaky po zranění dohání manko v přípravě. Ve startovním poli se představí dvanáct výškařů s osobním maximem 230 a více centimetrů a jedenáct žen, které už zdolaly minimálně 195 cm. První závod je na programu v sobotu v Hustopečích a druhý v pondělí v Třinci.

Článek

"Vlašičová se na konci roku při přípravě ve Splitu zranila, trápila ji bolest v boku a několik dnů netrénovala. Kvůli přestávce v přípravě nechtěla v olympijské sezóně riskovat a omluvila se," uvedl na úterní tiskové konferenci manažer Moravské tour Alfonz Juck.

Skákat budou letošní halové jedničky. Rus Ivan Uchov zdolal minulý týden v Jekatěrinburgu a Čeljabinsku 234 a 235 cm. V závodě žen se v Hustopečích představí Němka Ariane Friedrichová, jež o víkendu zdolala 197 cm. Atraktivní náhradou za Vlašičovou je ukrajinská mistryně Vita Palmarová s osobním maximem 201 cm.

Soutěž mužů ozdobí trio Bába, Janků a Ton

Kromě zahraničních hvězd ozdobí soutěž mužů v Moravské tour trio nejlepších českých výškařů. Jaroslav Bába, Tomáš Janků a Svatoslav Ton svedou v zimní sezóně souboj o dvě místa v nominaci na halové mistrovství světa ve Valencii.

"Přípravu na letošní sezónu mám standardní. Nyní dolaďuji techniku rozběhu," uvedl Ton, který začal s přípravou na halové závody už v polovině října. Od zimní sezóny si hodně slibuje. "Výkonnostní parametry mám vyšší než v předcházejících letech. Je ale otázka, jak se mi podaří tyto ukazatele spojit s výškařskou technikou. V úvodu sezony by mě uspokojily výkony lepší než 226 cm," řekl Ton.

Reklama

Související témata: