Hlavní obsah

Ton bude při Moravské Tour skákat srdcem

BRNO

V dosavadních třech ročnících Moravské Tour nechyběl ani v jednom závodě. „I tentokrát se do Hustopečí i Třince strašně těším. Na obou místech bývá výtečná atmosféra, vždy tam skáču srdcem, je to skvělá příležitost předvést se před domácími fandy,“ tvrdí český reprezentant ve skoku vysokém Svatoslav Ton.

Článek

Sám je zvědav, jak si v prvních závodech nové halové sezóny povede. „Tréninkové ukazatele mám velice solidní, ale bude záležet na tom, jak se poperu s technikou skoku. Moje představy sahají nejméně k 226 cm. To by bylo na začátek roku dobré,“ plánuje si.

Limit pro březnové MS v hale ve Valencii však leží ještě o čtyři centimetry výš. „Budu ho chtít samozřejmě skočit co nejdřív. Pak mě čekají mítinky v Banské Bystrici, Lodži či v Brně a o dalších ještě jednám,“ vypočítal.

Ani splněný limit ovšem nemusí Tonovi ke startu na MS stačit. Z jedné země totiž mohou cestovat na šampionát pouze dva borci. „Zase to bude tuhý boj mezi mnou, Tomášem Janků a Jardou Bábou. Potrvá zřejmě až do mistrovství republiky. Na jednoho z nás zbude zase černý Petr. Je to sport a vzájemné velmi dobré vztahy nám to nijak nenarušuje,“ tvrdil.

Mnohem víc než případná neúčast ve Valencii by ho mrzela absence na srpnových OH v Pekingu. „Tam naštěstí můžeme při splnění limitu všichni tři. Pro mě je olympiáda naprosto jednoznačným vrcholem. Sním o tom, že právě letos v Číně vybojuji téměř ve třiceti letech první medaili na velké akci pod širým nebem,“ svěřil se Ton.

Reklama

Související témata: