Hlavní obsah

Překážkář Svoboda má osobní rekord a limit pro HMS

LUCEMBURK

Překážkář Petr Svoboda je čtvrtým českým atletem pro halové mistrovství světa. Závodník pražského Olympu dosáhl na sobotním mítinku v Lucemburku v rozběhu na 60 metrů překážek času 7,63 sekundy a splnil o sedm setin limit Českého atletického svazu pro účast na šampionátu na začátku března ve Valencii.

Článek

V sobotu v Hustopečích si nominaci na HMS vyskákaly výškařky Iva Straková a Romana Dubnová, vícebojař Roman Šebrle má nominaci jistou díky výkonům v loňské sezóně.

Svoboda se zařadil na třetí místo světových tabulek v právě začínající halové sezóně. Vytvořil si o tři setiny osobní rekord a za českým maximem Aleš Höffera z března roku 1988 zaostal o sedm setin. V rekordním běhu neshodil oproti svým zvyklostem ani jednu překážku.

Ve finále pak běžel na vítězství a další setinky neubral (7,89). "Měl jsem však pocit, že na tréninku v týdnu ve Stromovce jsem šel rytmicky ještě lépe," uvedl podle serveru atletika.cz svěřenec Ludvíka Svobody. "Finále se mi už ani nechtělo běžet, ale trenér chtěl, abych si to zaběhl lehce na techniku a vítězství, tak jsem ho poslechl," dodal Svoboda.

Reklama