Hlavní obsah

Výškařka Laláková pokořila na Beskydské laťce olympijský limit

TŘINEC

Česká výškařka Barbora Laláková v pondělí vyhrála Beskydskou laťku v Třinci a výkonem 197 centimetrů navíc splnila limit pro účast na olympijských hrách v Pekingu i halovém mistrovství světa ve Valencii. Při neúčasti tří nejlepších závodnic z prvního podniku v Hustopečích se Laláková stala zároveň vítězkou Moravské výškařské tour 2008.

Článek

Tři tisíce diváků v třinecké hale dnes z Lalákové vydolovaly maximum současných možností. Hladké zdolání prvních šesti výšek ji naplnilo sebevědomím, na kterém postavila rozhodující útok. "Když jsem na první pokus skočila i 193, začala jsem si věřit," řekla Laláková novinářům po závodě.

Zatímco 193 cm ladně zdolala, zbytek startovního pole na stejné výšce vyhořel. Pak už s laťkou zápasila i vítězka, ale mohla se opřít o bouřlivou podporu publika, které ji v posledním třetím pokusu přes olympijský limit doslova dotlačilo. Na 197 cm už potřebovala o skok méně, ale útok na osobní rekord na rovných dvou metrech už Lalákové nevyšel.

"Jsem strašně šťastná, jet na olympiádu byl můj sen," radovala se Laláková. "V Hustopečích jsem byla smutná, ale Třinec dneska všechno napravil. Musím ale poděkovat hlavně skvělým divákům. Publikum mě vyhecovalo k výkonům, které jsem ani já sama nečekala," přiznala. Za vylepšení rekordu Beskydské laťky obdržela od pořadatelů finanční bonus 500 dolarů.

Laláková se stala druhou českou výškařkou s limitem pro pekingské hry i halové MS po Ivě Strakové, která jej skočila v sobotu v Hustopečích.

Beskydská laťka
Ženy: 1. Laláková 197 cm, 2. Dubnová (obě ČR), 3. Kljuginová (Rus.), 4. Gyorffyová (Maď.) všechny 190.
Konečné pořadí Moravské výškařské tour 2008: 1. Laláková 386 cm, 2. Dubnová, 3. Kljuginová obě 382.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články