Hlavní obsah

Ostravskou laťku vyhráli výškaři Bába s Dubnovou

OSTRAVA

Prvenství na čtvrtém ročníku Ostravské laťky ve výšce ve čtvrtek vybojovali Jaroslav Bába s Romanou Dubnovou. Zatímco vítězka ženské kategorie si polepšila své letošní maximum na 193 centimetrů, Bába i přes celkový triumf dosáhl nejslabšího výkonu aktuální halové sezóny 220 centimetrů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Bába

Článek

Stejnou výšku jako Bába dnes v ostravské Bonver Aréně překonal i jediný zahraniční účastník mítinku Martin Nuyens z Nizozemska, ale v jeho neprospěch byl vyšší počet opravných pokusů. Navzdory vítězství byl ostravský výškař předvedeným výkonem viditelně rozladěn. Během týdne absolvoval třetí závod, v každém z nich se však o dva centimetry zhoršil: v Hustopečích zdolal 224, v pondělí v Třinci 222 a dnes už pouze 220 centimetrů.

"Forma spíše odchází, než by šla nahoru. Ale vzhledem k tomu, že je začátek sezóny, to žádná katastrofa není. Musím potrénovat hlavně na rozběhu, tam vidím hlavní nedostatek a vytýká mi ho i trenér Duda. Až to odstraním, výkony půjdou nahoru," řekl novinářům Bába, který si další ostrý start naplánoval už na sobotu do Otrokovic.

Vítězka ženské soutěže Romana Dubnová má opačné starosti. Její výkonnost stoupá, dnes si polepšila na 193 centimetrů. "Jsem spokojená, průměr z úvodních tří závodů halové sezóny je nadějný, ale nepřeceňuju to. Hlavní je, aby vydrželo zdraví a pak to bude dobré," uvedla ostravská atletka.

Ostravská laťka letos vypadla z Moravské výškařské tour, která na přelomu minulého a tohoto týdne proběhla v Hustopečích a Třinci. Organizátoři se však za rok chtějí do série vrátit. "Mrzí nás to, bohužel se nám ale nepodařilo dát včas dohromady startovní listinu. Ale věříme, že za rok už bude Ostravská laťka opět zahrnuta v Moravské výškařské tour," prohlásil Oldřich Zvolánek z pořadatelského týmu.

Výsledky:
Muži: 1. Bába, 2. Nuyens (Niz.) oba 220 cm, 3. Hon 215.
Ženy: 1. Dubnová 193, 2. Straková 190, 3. Konvalinková 175.

Reklama