Hlavní obsah

Šebrle: Klidně letos půjdu jediný sedmiboj

Český atlet Roman Šebrle v letošní sezóně startoval ve třech halových podnicích, program pak doplnil sobotní účastí v porotě České miss. "To je jediná příležitost, kdy můžu koukat na holky a mám povolení od manželky," prozradil Šebrle v rozhovoru pro Právo.

Článek

V hale už máte za sebou tři starty v individuálních disciplínách, uspokojily vás?

V Belfastu jsme byl spokojen a Linec byl ještě lepší. V sobotu v Praze jsem šel tyč ze 12 kroků (460 cm - pozn. red.) v rámci tréninku, to mi nic neřekne. A koule byla dobrá, z 15,41 mám radost. I když je to pořád ještě unavené, vždyť jsem minulou neděli dokončil poslední desetidenní cyklus a sotva šoupal nohama. V životě jsem takhle dobře na konci tréninkového období nezávodil. Je vidět, že se příprava povedla. A za čtrnáct dnů by to mělo být ještě lepší.

Odjel jste nakonec i v lednu na soustředění do tepla?

Rozhodoval jsem se, ale skákali jsme tyč a trenér Beran by na Kanáry nejel, tak jsem zůstal.

Proč jste opět změnil tyčkařského trenéra?

Se Zdeňkem Lubenským jsem cítil, že tomu nedávám sto procent. Navíc jeho styl práce je úplně odlišný než pana Berana, který je mi bližší.

Podle vašeho trenéra Kupky ještě není jisté, jestli pojedete na mítink v Tallinnu.

Ještě nejsme rozhodnuti, uvidíme podle toho, kdo tam pojede. Klidně letos půjdu sedmiboj jen ve Valencii, rozzávodím se při jednotlivých disciplínách. Možná by bylo lepší si vyzkoušet celý sedmiboj kvůli tyči a kilometru, ale na samotný výkon to velký vliv nemá.

V sobotu jste byl znovu v porotě České miss i s hercem Delonem. Těšil jste se na něj?

Delon je chlap, já se těšil hlavně na missky. To je jediná příležitost, kdy můžu koukat na holky a mám povolení od manželky (směje se).

Měl už jste dívky obhlédnuté z fotek nebo jste se rozhodoval až na místě?

Fotky jsem viděl, ale ty vám nic neřeknou. Kolikrát i na generálce, kdy mají na hlavě natáčky, vypadají večer nalíčené úplně jinak.

Reklama