Hlavní obsah

Americký čtvrtkař Wariner si letos troufá na světový rekord

PEKING

Americký běžec Jeremy Wariner je přesvědčený, že letos překoná světový rekord legendárního krajana Michaela Johnsona na 400 metrů. Devět let staré historické maximum má hodnotu 43,18 sekundy, což je o 27 setin lepší výkon než Warinerův osobní rekord.

Článek

Čtyřiadvacetiletý olympijský vítěz a mistr světa dominuje na této trati již čtyři roky. "Těším se na obhajobu olympijského zlata a snad i zlepšení rekordu," prohlásil sebevědomý Texasan. "Pokud bych Johnsonův čas nepřekonal před Pekingem, vím, že ho mohu překonat tam. Olympijský závod vám dodá spoustu energie a asijští fanoušci mi přejí a pomohou mi," dodal Wariner.

Světový rekordman Johnson je jeho manažerem a radí mu i v přípravě. "Upozorňuje mě na chyby a pomáhá mi neustále se zlepšovat. Psychicky i fyzicky jsem připraven, jen musím všechno skloubit dohromady v ten pravý čas," řekl novinářům Wariner během pobytu v dějišti letošní olympiády.

Americký čtvrtkař zahájí sezónu příští týden na mítinku v Austrálii, kde zjistí, v jaké se nachází formě. "Cítím se ale lépe než v předchozích letech," dodal.

Reklama

Související témata: