Hlavní obsah

Ščerbová útočí na čtyřech frontách

PRAHA

Většině atletů stačí, když si po vydání nominačních kritérií pro jednotlivé šampionáty, prohlédnou limit v jedné disciplíně. Denisa Ščerbová aby prostudovala požadované výkony téměř všechny. Může se totiž stát, že se na halové mistrovství světa nominuje hned ve čtyřech disciplínách!

Článek

Už loni před halovým ME v Birminghamu dumala, jestli zvolit pětiboj nebo dálku. „A vybrala jsem dobře,“ usmívá se. I kvůli problémům s nohou totiž absolvovala jen svoji nejsilnější disciplínu a vybojovala premiérovou seniorskou medaili – bronz. Letos ve Valencii to může být těžší volba. „Ještě netuším, jakou disciplínu půjdu,“ krčí rameny.

O víkendu v Sheffieldu vylepšila svůj pětibojařský český rekord o 240 bodů na 4632. A jen tak mimochodem zaběhla i limit na 60 m překážek časem 8,20 s…

„Myslela jsem maximálně na výkon 8,30. Ani celkově jsem si propočet nedělala. Ještě bych pak pokazila první disciplínu a byla nervózní, že už to nesplním,“ vysvětluje vítkovická atletka.

Ve světových pětibojařských tabulkách je nyní na posledním postupovém místě pro Valencii a musí doufat, že do 18. února ji nikdo nepřekoná. Proto by raději splnila limit i v dálce – třeba zrovna v místě, kde se dočkala svého největšího seniorského úspěchu. „V Birminghamu bude trojboj – překážky, dálka a čtvrtka,“ říká svěřenkyně trenéra Dudy. A na čtyřistametrové trati má rovněž nemalé ambice. „Chtěla bych holkám pomoct na štafetu,“ plánuje. Pokud by totiž s triem Hejnová, Bartoničková, Bergerová stlačily průměrný čas pod 53,80 sekundy, jela by do Valencie i česká štafeta.

Reklama