Hlavní obsah

Brněnské laťky se zúčastní i olympijská vítězka Slesarenková

BRNO

Pětadvacetiletá Ruska Jelena Slesarenková, olympijská vítězka ve skoku vysokém z Atén, bude největší hvězdou 13. ročníku Brněnské laťky. Tradiční mítink se uskuteční v královopolské hale ve Vodově ulici v úterý od 17.30 hod.

Článek

„Moc nás těší, že jsme tak kvalitní závodnici k nám dostali. V Brně bude Slesarenková skákat naposledy před halovým MS ve Valencii,“ uvedl ředitel Brněnské laťky Ctibor Nezdařil na adresu výškařky, která ze tří letošních startů dvakrát překonala dvoumetrovou hranici. „Snad se jí to povede i u nás,“ doufal.

Slesarenková bude mít za soupeřky kromě české dvojice Straková - Laláková i další vynikající Rusky Savčenkovou a Kljuginovou  či Kazašku Ajtovou.

V soutěži mužů se trio českých reprezentantů Janků, Bába a Ton v Brně popere o dvě místa pro halový šampionát ve Španělsku. Pozvání do jihomoravské metropole přijali i čtvrtý z posledních OH v Aténách Američan Nieto či sedmý Kanaďan Boswell. Přijedou také Rus Těrešin a Polák Bieniek s osobními výkony 236 cm. „Ve startovním poli jsou čtyři borci, kteří mají skočeno přes 235 cm,“ má radost Nezdařil.

Vítěz v kategorii mužů obdrží 1000 dolarů a nejlepší žena o 200 dolarů méně. Tisícovku vyinkasují i případní noví rekordmani mítinku. Vstupenka v ceně 180 Kč bude platit také pro následný koncert skupiny No Name.

Reklama

Související témata: