Hlavní obsah

Šebrle bude závodit v Tallinnu v rámci přípravy na sedmiboj na MS

Po roční přestávce se Roman Šebrle vrátí na mezinárodní halový vícebojařský mítink v Tallinnu, který organizuje jeho bývalý soupeř a olympijský vítěz ze Sydney Erki Nool. Olympijský vítěz v desetiboji z Atén Šebrle bude v Estonsku v pátek a v sobotu závodit v sedmiboji v rámci přípravy na halové MS, které se na začátku března koná ve Valencii.

Článek

Šebrle startoval v Tallinnu sedmkrát, z toho pětkrát stál na nejvyšším stupni. Předloni vyhrál český vícebojař ve stejném bodovém součtu (6067) jako tehdy druhý Němec Andre Niklaus, který bude ve Valencii obhajovat titul halového mistra světa. Šebrle v Tallinnu kraloval také v letech 2000, 2001, 2003 a 2004.

Dvojnásobný halový mistr světa Šebrle se na sklonku minulého roku připravoval v Jižní Africe, od ledna trénuje doma. Absolvoval také několik testovacích závodů. "Všechno to ale směřuji k halovému mistrovství světa, tohle bude takový tréninkový závod," prohlásil atlet.

Vedle Šebrleho absolvuje v Tallinnu svůj druhý letošní sedmiboj Josef Karas, na startu bude i Pavel Baar. Mezi Šebrleho soupeře budou patřit Rus Alexej Drozdov, Niklaus, Kazach Dmitrij Karpov či Bělorus Andrej Kravčenko, mezi ženami jsou za favoritky považovány Ukrajinky Natalia Dobrynská a Ludmila Blonská.

Takzvaný Reval Hotels Cup, jehož první ročník se konal v roce 1998, má letos na programu jedenáctý ročník. První den začíná během na 60 metrů překážek v pátek 15. února v 15:30, v sobotu se začne závodit v 11:00.

Reklama

Související témata: