Hlavní obsah

Ptáček vyhrál Pražskou tyčku výkonem 560 cm

PRAHA

Adam Ptáček ve středu vyhrál zimní Pražskou tyčku v nafukovací hale v Praze na Strahově a výkonem 560 centimetrů zároveň splnil limit B pro účast na olympijských hrách v Pekingu. Tam smí s mírnějším kritériem startovat jeden atlet v případě, že nikdo další nezdolá A limit. Ten má hodnotu 570 cm. Tuto výšku musí Ptáček přeskočit do konce příštího týdne, pokud chce jet na začátku března na halové mistrovství světa do Valencie.

Článek

"V rozcvičování jsem se cítil dobře, ale pak mi odešla šťáva, to byl kámen úrazu," řekl vítěz novinářům po závodu, v kterém chtěl skočit ještě o deset centimetrů více. Na poslední výšce už cítil, že má dobrou tyč i rychlost. "Ale už nebyla síla na práci na tyči, bylo moc oprav," dodal. Bývalý halový vicemistr světa ve středu totiž skočil základní výšku 513 cm až napotřetí a i v dalším průběhu se trápil.

Loni v létě měl Ptáček životní formu, při exhibici na letní Pražské tyčce na Václavském náměstí skočil 582 centimetrů, ale pak si při dalším pokusu po pádu vykloubil loket a jeho sezóna skončila. I tentokrát si prožil horkou chvilku, když při rozeskakování opět upadl mimo doskočiště. "Asi jsem měl nějaký reflex ještě z toho letního pádu do šuplíku," připustil. "Ale padal jsem na pravý bok, abych si ten levý loket nepoškodil. Naštěstí jsem se z toho otřepal," dodal.

Pražská tyčka:
Muži - 60 m: 1. Veleba (Brno) 6,75, koule: 1. Tylče (Dukla Praha) 18,51, tyč: 1. Ptáček (Dukla Praha) 560, 2. Scott (USA) 548.
Ženy - 60 m: 1. Vostatková (Sokol Plzeň) 7,54, 800 m: 1. Čapková (USK Praha) 2:04,96, 60 m př.: 1. Martincová (USK Praha) 8,21, tyč: 1. Dennisonová (Brit.) 425.

Reklama