Hlavní obsah

Koulař Nelson se v hale dostal na třetí místo historického pořadí

Americký koulař Adam Nelson vyhrál páteční halový mítink ve Fayetteville výkonem 22,40 metru, kterým se zařadil na třetí místo historických světových tabulek. Více vrhli jen halový rekordman Randy Barnes z USA (22,66) a Němec Ulf Timmermann (22,55), oba v roce 1989.

Článek

Dvojnásobný stříbrný medailista z olympijských her Nelson jasně porazil mistra světa Reeseho Hoffu, jehož nejdelší pokus měřil 21,14 m. Radost měl i z toho, že jeho triumf viděla spousta příbuzných. "Přijelo jich sem asi pětadvacet," řekl novinářům. "Jsem teď asi v nejlepší formě, co jsem kdy byl. Možná to mohlo letět ještě o kus dál," dodal Nelson.

Nejlepší výkony roku padly i v závodech na 200 a 5000 metrů. Dvoustovku vyhrál Wallace Spearmon za 20,19 sekundy, na pětikilometrové trati byl nejrychlejší irský běžec Alistair Cragg časem 13:32,01.

Halový mistr světa Leonard Scott prohrál na šedesátce s Trindonem Hollidayem, který potřeboval k vítězství čas 6,60 sekundy. Překážky vyhrál za 7,60 sekundy šestatřicetiletý Allen Johnson.

Reklama