Hlavní obsah

Atlet Chambers propásl termín odvolání proti zákazu startu na OH

Britskému sprinterovi Dwainu Chambersovi se opět o něco vzdálila možnost startu na olympijských hrách v Pekingu. Bývalý dopingový hříšník totiž ve stanoveném termínu nepodal protest proti zákazu účasti na olympiádě, který mu udělil Britský olympijský výbor (BOA). Lhůta vypršela v pátek 15. února.

Článek

"Pokud by pan Chambers chtěl startovat v Pekingu, měl poslední možnost 15. února. Co já ale vím, tak jsme od něj do té doby žádný protest neobdrželi," řekla dnes novinářům mluvčí BOA.

Devětadvacetiletý Chambers se nicméně může proti doživotnímu zákazu startu na OH, jenž platí v Británii pro všechny dopingové hříšníky, odvolat i po 15. únoru, BOA mu však negarantuje, že k vyřízení jeho žádosti dojde včas.

Někdejší evropský rekordman v běhu na 100 metrů Chambers si odpykal dvouletý trest za užívání THG v roce 2003. V roce 2006 byl členem vítězné britské štafety na mistrovství Evropy v Göteborgu, loni se pokoušel uplatnit jako hráč amerického fotbalu.

Kvůli své absenci v atletických kruzích neabsolvoval v minulém roce v přípravném období tradiční dopingové kontroly, a proto ho atletický svaz nechtěl pustit k nominačním závodům pro halové mistrovství světa ve Valencii. Chambers nakonec zaběhl potřebný čas a Britové ho pro šampionát zařadili do týmu, ovšem jen proto, že nemají, jak by mu v účasti zabránili.

Reklama

Související témata: