Hlavní obsah

Ščerbová neprošla do finále překážek ani dálky, poběží štafetu

VALENCIE

Bronzová medailistka z loňského HME Denisa Ščerbová na mistrovství světa ve Valencii nejprve neuspěla v rozběhu na 60 m překážek a necelé dvě hodiny nato ani ve své hlavní disciplíně skoku do dálky. Juniorská mistryně světa i Evropy tak poběží v neděli pouze štafetu na 4x400 metrů.

Článek

Jednadvacetiletá vítkovická závodnice na překážkách předvedla výkon 8,42 sekundy a ve svém rozběhu obsadila až šesté místo. V letošní sezoně přitom běžela už o 22 setin rychleji. "Dneska to bylo úplně něco jiného než v Sheffieldu," připomněla Šebrbová mezistátní utkání ve vícebojích, kde si právě vytvořila na překážkách osobní maximum.

V dálce skočila dnes nejdál svým posledním pokusem 637 cm, a přestože neatakovala limit 660 cm, mohla dlouho doufat, že se mezi nejlepších osm dostane díky výkonu. Posledním skokem v kvalifikaci však Ščerbovou odsunula na první nepostupové místo Janice Josephsová z JAR, jež si skočila osobní rekord. České atletce chyběly k postupu čtyři centimetry.

"Je to smůla, snad jsem si to vybrala a bude to lepší v létě," povídala smutně Ščerbová směrem k olympijským hrám. Byla zjevně zklamaná a jen obtížně zadržovala slzy. Dnes se cítila bez síly možná i proto, že před čtrnácti dny ji skolila nemoc a kvůli tomu nezávodila ani na domácím šampionátu. "Poslední tréninky byly taky nic moc, aspoň půjdu štafetu," dodala.

Reklama