Hlavní obsah

Marion Jonesová nastoupila do vězení

DALLAS

Vyhaslá atletická hvězda Marion Jonesová už je ve vězení. Pětinásobná olympijská medailistka ze Sydney nastoupila v pátek výkon trestu v texaské vojenské věznici ve Fort Worthu. Dvaatřicetiletá Jonesová ani nevyužila maximální lhůtu a dostavila se o čtyři dny dříve. Půl roku teď bude nosit poněkud odlišné číslo, než na jaká byla zvyklá z dob atletické kariéry - 84868/054.

Článek

Jonesová pyká za křivou výpověď před vyšetřovateli ohledně své dopingové minulosti. Rovněž jí bylo prokázáno spolupachatelství na finančním podvodu expřítele Tima Montgomeryho, otce jejího staršího syna. Do vězení ji poslal soud v lednu, poté co se v říjnu poprvé před tribunálem přiznala k systematickému užívání zakázaných látek; bezprostředně poté tehdy ukončila kariéru.

V listopadu mezinárodní federace IAAF anulovala všechny výsledky americké sprinterky a dálkařky od září 2000. Svaz po Jonesové, jež je matkou dvou dětí a v současnosti manželkou dalšího sprintera Obadeleho Thompsona, požaduje vrácení finančních odměn v odhadované výši 700 000 dolarů.

U civilního soudu dostala vedle šestiměsíčního nepodmíněného odnětí svobody ještě za povinnost vykázat 400 hodin veřejně prospěšných prací ve dvou letech následujících po propuštění.

Reklama