Hlavní obsah

Bez medaile, s nadějí

VALENCIE

První pohled hovoří jasně. A tristně. Naposledy se výprava českých atletů vracela bez cenného kovu ze svého prvního samostatného vystoupení. Psal se rok 1993 a halové mistrovství světa hostilo Toronto. Až ve Valencii se medailová abstinence opakovala.

Článek

Přesto španělský šampionát přinesl české atletice řadu pozitiv. „S výjimkou Šebrleho a Rybové jsme tu měli samé mladé závodníky,“ říká šéftrenér reprezentace Václav Fišer. Akce se mu hodnotila lépe než před dvěma lety. Tehdy se jeho výběr z Moskvy vracel sice se Šebrleho bronzem, ale z hlediska bodovaných finálových účastí to bylo vše. „Tehdy jsme odjížděli jak spráskaní psi. Měli jsme šest bodů, ale všechny díky Šébovi. Letos jsme bez něj udělali deset bodů,“ vypočítává Fišer.

Po zranění hvězdy výpravy Šebrleho se o nejlepší výsledek postarala mladá štafeta Bergrová, Ščerbová, Bartoničková, Hejnová. Její čtvrté místo může trochu srážet fakt, že se přihlásilo jen šest štafet, ale víc zemí prostě čtyři kvalitní čtvrtkařky dohromady nedalo. „Chodili za mnou ostatní trenéři a říkali, jak máme dobrou štafetu,“ líčí šéftrenér.

V Pekingu už se do výpravy opět přidají oštěpařská opora Špotáková a uzdravení tyčkařka Baďurová a výškař Janků. „Máme se na co těšit,“ věří kouč.

Reklama

Související témata: