Hlavní obsah

Desetibojař Šebrle otevřel sportovní centrum, aby prý měl co dělat po kariéře

Aby mohl i po skončení sportovní kariéry dělat to, co ho nejvíc baví, i proto v úterý vícebojař Roman Šebrle slavnostně otevřel vlastní sportovní centrum. Moderní golfové simulátory, víceúčelové venkovní hřiště, tenisové kurty se třemi různými povrchy, studio na odbourávání tuků, luxusní relaxační centrum a restaurace v areálu Na Krutci v Praze 6 Vokovicích mají být otevřeny pro širokou veřejnost.

Článek

Když prý bude mít Šebrle náladu, zajde si tam zahrát svůj oblíbený golf. "Simulátory jsou dokonale odzkoušené," řekl olympijský vítěz, který už služeb centra využil. Nebo si může s kamarády zahrát fotbal, u kterého jako mladík začínal. Od svého domu to má do centra, coby kamenem dohodil.

Do projektu investoval 40 miliónů korun, ze svých peněz do něj vložil čtvrtinu. "Věřím, že si centrum příznivce najde a návratnost bude co nejrychlejší," prohlásil s tím, že do centra může kdokoliv. "Klubovou záležitost z toho uděláme pouze v případě, že se naplní kapacita," dodal.

Provoz centra budou mít zatím na starosti jeho spolupracovníci, neboť Šebrle se chystá na srpnové olympijské hry v Pekingu. "Od zítřka je mou prioritou olympiáda," prohlásil. Ve středu letí na první soustředění do Jihoafrické republiky.

Na slavnosti se sešla plejáda známých osobností, včetně prezidenta Václava Klause, který si jako vášnivý tenista se zájmem prohlédl kurty. "Já jsem to hrál třikrát v životě, takže by mě porazil," usmál se desetibojař.

Na otevření dorazila řada celebrit 

Otevření se zúčastnili i zpěvák Karel Gott, herec Miroslav Donutil, zpěvák Jiří Korn či bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. "Budou vždy vítanými hosty," prohlásil Šebrle.

Stavba centra ho zaměstnávala poslední rok a půl. Místo toho, aby po tréninku odpočíval nebo regeneroval, domlouval si schůzky a zařizoval. "I proto jsem byl v zimě přetrénovaný a zranil jsem se," připomněl svalové potíže na halovém mistrovství světa ve Valencii, kde sedmiboj nedokončil. Nyní už je zdravý a připraven zahájit olympijské trénink. "Takže tohle centrum mi pomůže hlavně s regenerací," uvedl.

Šebrle plánuje i spolupráci s připravovanou tenisovou akademií Martiny Navrátilové. "Probíhají jednání. Určitě k nějaké spolupráci dojde," řekl Šebrle, který se zařadil po bok dalších atletů podnikatelů - Šárky Kašpárkové, která vlastní hypoxi (odtučňovací) studio v Brně, či desetibojaře Roberta Změlíka, jenž obchoduje s výživovými doplňky.

V úterý poznal i jiný druh nervozity než při závodech. "Hlavně než přijel pan prezident. Ale před závody jsem nervózní víc," uvedl Šebrle. "Atletika se ale nedá dělat do padesáti let," upozornil na hlavní důvod svého podnikání.

Reklama