Hlavní obsah

Na Zlatou tretru přijedou Christopher a Lobinger

Kanadský čtyřstovkař Tyle Christopher a německý tyčkař Tim Lobinger jsou dalšími hvězdami atletického mítinku Zlatá tretra, který se koná 12. června v Ostravě. Čerstvý halový mistr světa z Valencie Christopher by mohl překonat rekord mítinku Alberta Juantoreny 44,70 sekundy z roku 1976, Lobinger by zase mohl zdolat nejlepší výkon historie závodu 571 cm, který drží společně Štěpán Janáček a Rus Vadim Strogaljov.

Článek

"Chceme získat dva až tři běžce, kteří by se mohli reálně pokusit o výkon pod 45 sekund," řekl ve čtvrtek k závodu na 400 metrů manažer mítinku Alfons Juck.

Christopher v hale zaběhl nejlepší výkon roku 45,67 sekundy a v létě umí čtvrtku za 44,44 sekundy. Lobinger je jediným Němcem, který již zdolal v tyči šestimetrovou hranici, devětadevadesátkrát v kariéře překonal 580 cm.

Soupeřem mu bude již dříve ohlášený Rus Jevgenij Lukjaněnko, halový mistr světa z Valencie. Do Ostravy přijedou také chorvatská výškařka Blanka Vlašičová, překážkář Dayron Robles z Kuby či přední čeští atleti včetně Barbory Špotákové.

Reklama