Hlavní obsah

Zraněný sprinter Powell nebude závodit do konce června

KINGSTON

Zranění prsního svalu světového rekordmana v běhu na 100 metrů Asafy Powella si vyžádá delší pauzu, než se dosud předpokládalo. Podle manažera jamajského atleta Paula Doylea nebude Powell schopen závodit téměř do konce června. Stále prý ale platí, že start na srpnové olympiádě v Pekingu ohrožen není.

Článek

Powell měl startovat už za týden v Dauhá, teď se rozhodl vzdát i plánované mítinky Zlaté ligy v Oslu 6. června a Grand Prix v Eugene o dva dny později. Podle Doylea se jedná jen o preventivní opatření, které neovlivní Powellovu přípravu na pekingský vrchol sportovního roku.

"Nemyslíme si, že by existoval důvod, proč si dělat starosti kvůli závodní pauze do konce června," řekl Doyle agentuře Reuters. Zranění opakovaně označil za nepříliš vážné, jen s Powellem vycítili, "že po krátké nucené pauze bude rozumnější zaměřit se na trénink a se závoděním raději vyčkat". Na dráze se Powell objeví zřejmě až při národním šampionátu, který bude od 27. do 29. června zároveň jamajskou olympijskou kvalifikací.

Powell se zranil před dvěma týdny při zdvihání činky a vzdal kvůli tomu už dva plánované starty ve štafetových závodech v USA. "Je zklamaný. Závodí hrozně rád, ale také chápe, že důležité je být připraven na olympijské hry," uvedl Doyle.

Reklama

Související témata: