Hlavní obsah

Tyčkařka Rybová nepojede do Pekingu, je těhotná

PRAHA

Bývalá česká rekordmanka ve skoku o tyči Pavla Rybová je těhotná a nepojede na olympijské hry do Pekingu, třebaže má splněný limit a nominaci měla jistou. Informaci přinesl server iDnes.cz, sama manželka bývalého vícebojaře Jiřího Ryby to v rozhovoru pro ČTK potvrdila. Potomek by se měl narodit na přelomu listopadu a prosince.

Článek

"Asi bych na olympiádu jet mohla, ale spíš by mě nařkli, že jsem si jen nafasovala věci. Nebo že bych tam jela demonstrovat za Tibet?" vtipkovala v telefonickém rozhovoru Rybová. "Takže tam asi spíš nepojedu," dodala.

Skutečnost, že přijde o možnost startovat na svých třetích olympijských hrách, ji vůbec nemrzí. "Nechávala jsem to otevřené," prohlásila zanedlouho třicetiletá atletka. Ještě před pár týdny plánovala s koučem Boleslavem Paterou přípravu, kterou jí ale narušovalo dlouholeté zranění paty a lýtka. "Nemohla jsem trénovat naplno a já chtěla v Pekingu být ve formě," řekla. "Ale určitě to těhotenství nebyl únik," upozornila.

Rybová si dá od atletiky pokoj a také z toho důvodu si pořídila výmarského ohaře jménem Tabi. O další sportovní budoucnosti se ale nechtěla moc bavit. "Je předčasné to řešit. Nevím, do čeho jdu. Rozhodně ale nechci teď končit kariéru, nechávám to otevřené," prozradila. "Ale když se za rok bude skákat 510 centimetrů, tak by to asi už nemělo cenu," řekla Rybová.

S manželem se dohodli, že si nechají prozradit pohlaví potomka. "Je mi jedno, co to bude, ale jednou bych chtěla mít holku i kluka," prohlásila bývalá halová mistryně světa i Evropy. Ve své sbírce úspěchů má i bronz z mistrovství světa v Helsinkách v roce 2005.

Reklama

Související témata: