Hlavní obsah

Brazilský maratonec De Lima kvůli zranění přijde o olympiádu

RIO DE JANEIRO

Brazilský vytrvalec Vanderlei de Lima se kvůli zranění stehenního svalu nezúčastní nedělního pražského maratónu a přijde tak o poslední možnost kvalifikovat se na olympijské hry do Pekingu, kde měl obhajovat bronzovou medaili. Absenci závodníka, kterého na minulých hrách v Aténách napadl jeden z diváků ve chvíli, kdy běžel na prvním místě, potvrdil ve středu De Limův trenér.

Článek

"Přestože se již dává dohromady, nemá dostatečnou kondici na to, aby předvedl závod na vysoké úrovni," řekl Ricardo D'Angelo pro brazilská média. "Vanderlei je z toho velmi nešťastný, protože měl obhajovat bronzovou medaili. Takovéto zprávy rozesmutní každého sportovce. Musíme se však dívat dopředu," dodal.

Osmatřicetiletý De Lima se stal sportovní celebritou, když v olympijském závodu na trati z Marathonu do Atén dlouho vedl, ale na 35. kilometru se na něj vrhl bývalý irský kněz a srazil ho na zem. Brazilský vytrvalec byl sice otřesen, ale dokázal se vrátit do závodu a skončil třetí. Brazilská výprava následně neuspěla s protestem. De Lima si pak spravil chuť alespoň výhrou v anketě o nejlepšího sportovce Brazílie, v níž předčil všechny fotbalové hvězdy.

Reklama

Související témata: