Hlavní obsah

Keňský svaz přikázal atletům rozpustit tréninkové kempy

Keňský atletický svaz přikázal s okamžitou platností uzavřít kvůli pandemii koronaviru všechny tréninkové kempy a kluby v zemi. Sportovcům funkcionáři doporučili, aby se dál připravovali individuálně. V Keni jsou momentálně na soustředění i zahraniční atleti včetně českých reprezentantů Jiřího Homoláče a Marcely Joglové.

Foto: facebook D. Kasia

Ilustrační foto.

Článek

Dvacáté maratonkyně z loňského mistrovství světa Joglové se opatření netýká. "Já jsem sice v Keni, ale individuálně. Nejsem v žádném kempu a tréninkový plán mám od pana (Pavla) Červinky," řekla.

Někteří atleti už před vyhlášením nařízení tréninkové kempy ukončili, aby kvůli nebezpečí přenosu nákazy minimalizovali týmovou přípravu. "Všichni se připravují samostatně a já jejich práci monitoruju," řekl agentuře Reuters trenér Bernard Ouma, jenž provozuje atletický klub na předměstí Nairobi. Mezi jeho svěřence patří například mistr světa v běhu na 1500 metrů Timothy Cheruiyot.

Atleti nevědí, jak se změna podmínek projeví na přípravě na olympijské hry, s jejichž zahájením počítá MOV stále 24. července. "Je to teď těžké pro každého, doba je náročná. Na olympiádu nepojedeme, pokud nebudeme připravení, a teď v dobré formě nejsme. Všichni bojujeme s tím, co bude zítra," řekl Ouma.

Zrušen byl i africký šampionát v krosu, který se měl v Togu konat 8. dubna. Nový termín zatím nebyl oznámen.

Reklama

Související témata: