Hlavní obsah

Špotáková a kladiváři ozdobí pražský Memoriál Josefa Odložila

PRAHA

Podobně jako loni budou hod oštěpem žen a kladivo mužů největšími lákadly letošního 15. ročníku atletického mítinku v Praze, který se na stadionu na Julisce bude konat v pondělí 16. června. Hlavním závodem bude opět Memoriál Josefa Odložila v běhu na 1500 metrů na počest tragicky zesnulého stříbrného mílaře z olympijského závodu v Tokiu.

Článek

V oštěpařském sektoru se objeví mistryně světa Barbora Špotáková, která v Praze bude házet čtyři dny po svém startu na Zlaté tretře v Ostravě. "Věříme, že by mohla atakovat český rekord," uvedl ve čtvrtek za organizátory Miroslav Ševčík. Dosavadním maximem Špotákové je výkon 67,12 metru.

V kladivářském sektoru by se měli představit druhý muž loňských tabulek Bělorus Vadim Děvjatovskij, čtvrtý Slovinec Primož Kozmus či pátý kladivář minulé sezony Libor Charfreitag ze Slovenska. Ve startovní listině by mělo být osm mužů, který umějí poslat kladivo daleko za 80 metrů.

Letošní ročník mítinku má 12 mužských a šest ženských disciplín. Pořadatelé v běhu na 100 metrů slíbili start amerického sprintera Bernarda Williamse, stříbrného medailisty na dvoustovce z olympiády v Aténách. Hvězdou by měl být také jeho krajan nad krátkými překážkami Terrence Trammell, kvalitní by mohla být výška mužů s českými špičkami a Rusy Andrejem Silnovem či jeho jmenovcem Těrešinem.

Osmistovku prý poběží Ruska Světlana Čerkasovová, v jednání je účast dvojnásobné mistryně světa Jany Rawlinsonové z Austrálie na dlouhých překážkách. Předprogram v podobě Dukla mítinku začne v 16:00, hlavní disciplíny odstartují o hodinu později. Konec je naplánován kolem 20:00.

Reklama

Související témata: