Hlavní obsah

Bolt opět zaběhl 100 metrů pod deset sekund

I při svém druhém letošním startu v běhu na 100 metrů pokořil jamajský sprinter Usain Bolt hranici deseti sekund. Na mítinku v trinidadském Port of Spain zvítězil po nepovedeném startu v čase 9,92 sekundy. Před dvěma týdny zaběhl jednadvacetiletý atlet druhý nejlepší čas historie 9,76.

Článek

"Pokazil jsem start a pak už se necítil dobře. Výběh z bloků byl pomalý, ale celkově to nebylo zlé," řekl novinářům Bolt. O naději na lepší čas ho prý připravil předchozí "ulitý" start jednoho ze soupeřů, po němž si běžci museli dávat větší pozor. Bolt vyhrál o 15 setin sekundy před Mikem Rodgersem, třetí byl další Američan John Capel za 10,12 sekundy.

Urostlý Jamajčan se specializuje na dvojnásobnou trať a navzdory skvělým výkonům ho příliš neláká start v královské sprinterské disciplíně na olympiádě v Pekingu. "Poběžím ještě jednu stovku v New Yorku a pak se vrátím ke dvoustovce. Zbytek závisí na trenérovi," uvedl vicemistr světa v běhu na 200 metrů, který 31. května změří síly se světovým šampiónem Američanem Tysonem Gayem.

Reklama