Hlavní obsah

Radcliffeová má zlomenou nohu, start v Pekingu ale nevzdává

LONDÝN

Světová rekordmanka v maratónu Paula Radcliffeová má únavovou zlomeninu levé stehenní kosti a podle odborníků je vyloučeno, aby startovala v srpnu na olympijských hrách. Britská vytrvalkyně se však naděje na účast v Pekingu ještě nevzdala. Na olympiádu však pojede jen v případě, že bude schopná bojovat o dobrý výsledek.

Článek

Radcliffeová v minulém týdnu přerušila přípravu na olympijské hry v domnění, že bolest v levém boku jí způsobuje natržený sval. Čtvrteční vyšetření však odhalilo zlomeninu. "Není to dobrá zpráva. Nic co bych si přála slyšet. Ještě se ale nevzdávám. Budu potřebovat trochu štěstí," uvedla čtyřiatřicetiletá běžkyně během dnešní telekonference.

Britská atletka na 90 až 100 procent věří, že se 19. srpna postaví v Pekingu na start závodu na 42,195 kilometru. "Ale nebudu běhat přes bolest a nepoběžím, pokud nebudu schopná konkurovat ostatním. Není to ideální situace, ale snažím se zůstat optimistkou," řekla Radcliffeová.

Při svém čtvrtém startu na olympijských hrách si chtěla vynahradit zklamání z Atén, kde maraton vinou zdravotních potíží nedoběhla. "Měla jsem Pekingu plnou hlavu, ty hry jsou pro mě strašně důležité. Poslední tři týdny to byla noční můra, ale snažila jsem se být klidná," uvedla mistryně světa z roku 2005 a matka šestnáctiměsíční dcery Isly.

Zdravotní neduhy netrápí Radcliffeovou letos poprvé. Na jaře si poranila palec na noze a musela kvůli tomu odříct účast v Londýnském maratonu, který už třikrát vyhrála a v roce 2003 v tomto závodě zaběhla světový rekord 2:15:25.

Reklama

Související témata: