Hlavní obsah

Atleti Dukly Praha byli v PMEZ druzí, ženy USK se udržely

VILA REAL SANTO ANTÓNIO

Jen na vysoce favorizované obhájce titulu z celku Luč Moskva nestačili atleti Dukly Praha při víkendovém Poháru mistrů evropských zemí a překročili tak své původní ambice. Ženy USK Praha při závodech v portugalském Vila Real Santo António dosáhly na své plány a v nejvyšší skupině se udržely.

Článek

Muži Dukly skončili jako druhý nejlepší atletický klub Evropy potřetí v historii. "Lepší jsme nakonec být ani nemohli," řekl serveru Českého atletického svazu vedoucí týmu Radomil Skoumal. Za českým klubem obsadil třetí místo slovenský tým z Dubnice, který při závěrečné štafetě vyrazil českému kvartetu kolík z ruky. "To už ale nic neřešilo," řekl Skoumal.

Plný bodový zisk si připsali výškař Tomáš Janků (226), koulař Petr Stehlík (19,14) a trochu nečekaně také tyčkař Jan Kudlička, jenž v dešti překonal 530 centimetrů. V závěru přišel o výhru jen těsně překážkář Stanislav Sajdok (13,83), druzí byli také překážkář Uhlík (50,90), mílař Holuša (3:50,50) a dálkař Wagner (783).

Ženy prožívaly nervy. "Až do poslední chvíle," oddychla si vedoucí týmu USK Jana Moberly. Velkou komplikaci atletky prožily při krátké štafetě, v níž byly diskvalifikovány za přeběhnutí vymezeného území na poslední předávce. O záchraně nakonec rozhodla až štafeta na 4x400 m, jež doběhla druhá, což bylo nejlepší víkendové umístění týmu. Devatenáct setin za mírnějším olympijským limitem na 400 m překážek zaostala Zuzana Hejnová, v cíli třetí.

Soutěž žen rovněž vyhrály Rusky z týmu Finpromko před španělským celkem z Valencie a řeckým týmem Panellinios Atény. Z nejvyšší skupiny sestoupily oba francouzské týmy z Montreuil, Turkové a Slovenky, které boj o udržení s USK Praha prohrály o bod.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články