Hlavní obsah

Götzis bez českých es

Ani Tomáš Dvořák, ani Roman Šebrle. Bez tradičních hvězd se letos musí obejít startovní listina nejslavnějšího vícebojařského mítinku světa v rakouském Götzisu.

Článek

Naposledy nebyl ani jeden z nich na startu v roce 1993! Šebrle se po zranění z přípravy připravuje až na závod v Kladně, který preferuje i závodící patron mítinku Dvořák.

V letos prořídlé startovní listině závodu chybí i mistr světa Bryan Clay a loňský vítěz Andrej Kravčenko. Se sedmibojem se rozloučila jeho legenda Carolina Klüftová, na výšku se koncentruje halová mistryně světa Tia Hellebautová, po zranění odpočívá Britka Sothertonová.

„Konkurence trochu ubyla, ale pořád je to jeden z nejlepších mítinků,“ říká o Götzisu Roman Šebrle. Největšími favority desetiboje tak budou Karpov z Kazachstánu a Jamajčan Smith, v sedmiboji Ukrajinka Blonská s mladou Britkou Ennisovou.

Navázat na loňský osobní rekord chce v Götzisu Denisa Ščerbová, po limitu na olympiádu touží Josef Karas. Ženský ostrý limit pro start v Pekingu je 6000 bodů, Karasův výkon by poprvé v jeho kariéře musel začínat osmičkou.

Reklama

Související témata: