Hlavní obsah

Světový rekordman Bolt neví, jestli poběží stovku na olympiádě

RALEIGH

Novopečený světový rekordman v běhu na 100 metrů Usain Bolt neví, jestli poběží nejkratší trať na olympijských hrách v Pekingu. Jamajský sprinter se koncentruje především na dvoustovku, na níž loni získal stříbrnou medaili na mistrovství světa, a o případném dvojitém startu v Pekingu se poradí s trenérem Glenem Millsem.

Článek

"Upřednostňuji dvoustovku. Celý život jsem se věnoval dvoustovce a opravdu bych na ní rád získal zlato," řekl v úterý Bolt na telefonické tiskové konferenci.

První letošní start na dvoustovce ho čeká 12. června na Zlaté tretře v Ostravě. V sobotu časem 9,72 sekundy vytvořil v New Yorku nový světový rekord na poloviční trati, ale při rozhodování o svém programu pro olympiádu spoléhá na kouče.

"Už s ním jsem čtvrtý rok a vždycky dělal dobrá rozhodnutí. Jestli rozhodne, že bych měl běžet jenom dvoustovku, nebudu s tím mít problém, protože jsem si jistý, že by k tomu měl dobré důvody," prohlásil Bolt.

Pekingskou otázku však chce zatím ponechat otevřenou, takže na jamajské olympijské kvalifikaci na konci června poběží obě sprinterské tratě. Na stovce se utká s Asafou Powellem, kterému sebral světový rekord. "Nebudu závodit s Asafou, chci se hlavně nominovat do týmu," poznamenal Bolt.

Reklama