Hlavní obsah

Obergföllová od porážky se Špotákovou spolupracuje s psycholožkou

OFFENBURG
Aktualizováno

Německé oštěpařce Christině Obergföllové tak dlouho ležela v hlavě porážka od Barbory Špotákové na loňském mistrovství světa v Ósace, že se svěřila do péče psycholožky. Tou je její slavná předchůdkyně Tanja Damaskeová, která se po ukončení kariéry v roce 2003 věnuje právě sportovní psychologii.

Článek

Obergföllová loni přijela do Ósaky jako papírová favoritka, poté co vedla světové tabulky díky skvělému výkonu 70,20 metru. Už v kvalifikaci ji ale zradily nervy a málem nepostoupila do hlavní soutěže, kde nakonec nestačila na Češku Špotákovou.

"Od té doby jsme se o tom každou chvíli bavili. Bylo to pořád dokola: jakto a proč?" popsal pro agenturu DPA nekonečné debaty její trenér Werner Daniels. Proto, když jeho dlouholetá svěřenkyně navrhla, že by ráda využila služeb oštěpařské mistryně Evropy z roku 1998 Damaskeové, rád souhlasil.

"Zná mě a zná můj sport. Není to ale tak, že bych musela absolvovat nějaké dlouhé sezení na pohovce. Spíš mi ukazuje drobné triky, jak se nejlépe vyrovnávat s různými situacemi," uvedla šestadvacetiletá evropská rekordmanka Obergföllová, jež by měla patřit k nejvážnějším soupeřkám české šampionky Špotákové v boji o zlato na olympijských hrách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články