Hlavní obsah

Koulař Konopka je podezřelý, že podruhé v kariéře dopoval

BRATISLAVA

Slovenský koulař Mikuláš Konopka měl podle Slovenské televize pozitivní dopingový test. Halový mistr Evropy prý neprošel kontrolou při mimosoutěžním odběru 13. května. Pokud se informace potvrdí a pozitivní bude i vzorek B, Konopkovi hrozí doživotní zákaz činnosti. Koulař Dukly Banská Bystrice si již odpykal dvouletý trest, který dostal v roce 2002.

Článek

Analýza Konopkova vzorku B má být provedena v pondělí v laboratoři v rakouském Seibersdorfu. "Vím, že se něco děje, ale z oficiálních zdrojů jsem nic nedostal," řekl šéftrenér Dukly Radovan Mišík. O Konopkově údajném dopingu nevěděl ani šéftrenér slovenské reprezentace Vladimír Bezdíček. "Překvapilo mě to a šokovalo," řekl. Slovenský atletický svaz se až do druhé analýzy nechce vyjadřovat.

První pozitivní nález na anabolický steroid stanozolol měl Konopka na halovém ME ve Vídni v roce 2002, kde skončil původně třetí. Znovu soutěžit začal devětadvacetiletý koulař v březnu 2004. Na OH v Aténách byl desátý, na halovém ME o rok později šestý a vrhal také ve finále MS 2005 v Helsinkách. Vrchol jeho kariéry přišel loni v zimě, když v Birminghamu získal evropský titul ve slovenském rekordu 21,57 metru.

Reklama