Hlavní obsah

Špotáková mluví v Ostravě o formě

OSTRAVA

Oštěpařku Barboru Špotákovou čeká ve čtvrtek v Ostravě bitva se všemi největšími soupeřkami – Němkami Neriusovou a Obergföllovou, Kubánkou Menendézovou, Britkou Sayersovou a krajankou Brejchovou. „Kdybych neměla formu, asi bych se bála. Ale já formu mám, a proto se těším,“ usmívá se úřadující mistryně světa.

Článek

Špotáková už mluví otevřeně i o pokoření hranice sedmdesáti metrů. Je to jen pár dnů, co posunula svůj český rekord na 69,15 m, což je letos nejlepší výkon na světě. „Sedmdesátka je blízko, proto se odvažuji mluvit o ní nahlas.“

Nikdy předtím se v této fázi sezóny necítila tak dobře jako nyní. „Důvody jsou tři. V přípravě jsem byla zdravá, v tréninku jsem přidala a už teď jsem si jistá v technice,“ vysvětluje.

Zlatá tretra je díky Janu Železnému mítinkem oštěpu. Špotáková v tradici fenomenálního šampióna pokračuje. „Na jiných závodech není obvyklé, že oštěp je tak oblíbený jako v Ostravě. Kolem našeho sektoru je vždycky spousta diváků. To mě těší a motivuje. Bude to zatím největší závod letošní sezóny,“ zdůrazňuje Špotáková.

Zajímavostí určitě je, že Němka Obergföllová ještě včera závodila na mítinku v Chotěbuzi, pro ni finančně zajímavém. S organizátory Zlaté tretry byla domluvena, že ihned po závodech se autem přesune do Ostravy.

Reklama

Související témata: