Hlavní obsah

Hejnová zlepšila v Ostravě český rekord na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová jako první česká atletka pokořila v běhu na 400 m překážek hranici 55 sekund. Na mítinku Zlatá tretra v Ostravě dnes doběhla na třetím místě v čase 54,96 sekundy, čímž ubrala osm setin ze svého dosavadního českého rekordu z loňského mistrovství světa v Ósace. Hejnová zároveň splnila A limit pro účast na olympijských hrách v Pekingu.

Článek

Rekord byl nad její plán. "Vůbec jsem s tím nepočítala. Nevím, co na to říct," řekl v cíli překvapeně. Chtěla "pouze" limit A na olympijské hry. "Ale o rekordu nepadlo ani slovo. O rekordu jsem mluvila, že ho chci zaběhnout v téhle sezoně. Ale že to bude takhle brzo, to jsem nepočítala. Samozřejmě jsem moc ráda," prohlásila.

Hejnová je jedním z největších talentů české atletiky posledních let. Je juniorskou mistryní Evropy, mistryní světa do 17 let a v jednadvaceti letech už myslí na finále olympijských her. "Takže doufám, že čas ještě půjde dolů stlačit. Když chci finále, tak to bude muset jít," prohlásila. Jejím cílem v této sezóně bylo běžet pod 55 sekund. Splnila ho brzy. "Takže to budu muset přehodnotit," usmívala se spokojeně.

K výkonu ji vytáhly soupeřky běžící před ní. "I díky nim ten rekord padl," řekla na adresu vítězné Jamajčanky Melaine Walkerové a druhé Polky Anny Jesienové. "Jsem moc ráda, že tady ten běh byl, protože člověk rekordy nemůže zaběhnout sám. Kdyby trochu líp fouklo, mohlo to být ještě rychlejší," tušila.

Reklama

Související témata: